Toiminnanohjausjärjestelmä pilvestä – viisi syytä miksi Artikkelit

Miten käy yrityksen liiketoiminnan keskiössä olevien toiminnanohjausjärjestelmien uudessa pilvialustojen maailmassa? Erilaiset pilviratkaisut ja niiden mahdollisuudet yrityksen liiketoiminnan tehostamisessa lienevät keskeisiä kysymyksiä tämän päivän ICT päätöksissä. Monet yritykset ovat saaneet jo esimakua asiasta siirtyessään käyttämään sähköpostia täysin palvelupohjaisesti pilviratkaisuna. Amazon web services (AWS), Microsoft Azure ja IBM Bluemix ovat esimerkkejä pilvialustoista, joiden avulla yritys voi siirtyä käyttämään palveluita pilvestä ja edesauttaa myös oman liiketoimintansa digitalisoitumista. Yleisessä keskustelussa onkin esitetty näkemys, jonka mukaan pilvipalveluiden käyttöön ottaminen on kriittinen menestystekijä yrityksen digitalisaatiossa. Seuraavassa esitämmekin viisi hyvää syytä hankkia toiminnanohjausjärjestelmä pilvestä.

1) Kokonaiskustannusten ennustettavuus sekä toimintavarmuus

Toiminnanohjausjärjestelmä on yrityksen keskeisimpiä tietojärjestelmiä. Siihen investoidut varat ja resurssit tulee saada liiketoiminnan hyödyksi mahdollisimman tehokkaasti. Pilvipohjaisessa ratkaisussa asiakkaan ei tarvitse miettiä palvelinten resurssien riittävyyttä tai liiketoiminnan eri sijaintien aiheuttamia haasteita. Pilviversio skaalautuu aina liiketoiminnan mukaan. Jatkossa esimerkiksi uuden varaston tai tuotantolaitoksen lisääminen toiminnanohjausjärjestelmään ei ole ICT-infrastruktuurin muutosta edellyttävä projekti.

2) Päivitysrutiinin ja ylläpitotoimintojen siirto palveluntarjoajalle

Kun käytössä on toiminnanohjausjärjestelmän pilviversio, tapahtuvat järjestelmän ohjelmistopäivitykset sekä ylläpitotoiminnot toimittajan puolesta. Tämä on asiakkaalle helppoa, kun palvelu päivittyy taustalla, kuten mikä tahansa muukin Software as a service (SaaS) -ohjelmisto. Käytössä on aina uusin versio.

3) Omien resurssien parempi tuottavuus

Kun toiminnanohjausjärjestelmä toimitetaan pilviversiona, yrityksen käytettävissä olevat resurssit pystytään käyttämään paremmin asiakkaiden hyödyksi. Jos esimerkiksi uuden palvelimen konfigurointi tai muistikapasiteetin lisääminen asiakkaalle toteutetaan osana pilvestä tulevaa toiminnanohjausjärjestelmää, niin yrityksen omat resurssit voidaan käyttää asiakkaille tarjottavien palveluiden ja tuotteiden parantamiseen.

4) Tietoturvan parantuminen

Tulevaisuudessa toiminnanohjauksen käyttäjät siirtyvät yhä moninaisimpiin välineisiin sekä tiloihin. Enää ei voida olettaa, että toiminnanohjauksen käyttö tapahtuu vain yrityksen sisäverkossa omalla työasemalla. Työskentelyyn tulee mukaan uudet välineet, esimerkiksi mobiililaitteet ja nykyaikaisen toiminnanohjausjärjestelmän tulee pystyä tarjoamaan palveluita myös maailmalla olevalle myyntiorganisaatiolle. Kaikki tämä tarkoittaa toimintaympäristön monimutkaistumista. Kannattaako yrityksen itse investoida ympäristön tietoturvauhkien minimointiin, vai nähdä asia niin, että tämä on pilviratkaisun tarjoajan tehtävä?

5) Helppo hankkia

Epicor ERP -toiminnanohjausjärjestelmä käyttää pilvialustanaan Microsoftin Azure-alustaa. Tämä takaa maailmanluokan skaalautuvuuden, palvelut sekä toimintaympäristön, joka kehittyy jatkuvasti. Me Cubescomilla autamme yritystäsi ja vastaamme kaikkiin asiaan liittyviin kysymyksiin mielellämme.

Lisätietoa toiminnanohjausjärjestelmistä verkkosivuiltamme

Otathan siis yhteyttä soittamalla, sähköpostilla tai poikkeamalla käymään.

Mika Heini, liiketoimintapäällikkö Cubescom
etunimi.sukunimi@cubescom.fi
040 5787 39
Askonkatu 9 F, 15100 LAHTI


- INNOVATE | IMPLEMENT -