Eurooppalaisena huippulupauksena palkittu AirFaas tähtää korkealle – Cubescom tutkimus- ja kehitystyön yhteistyökumppanina Artikkelit

AirFaas on Combi Works Oy:n tuotantoportaali, ikään kuin ’Airbnb’ tehtaille. Tämä tarjoaa portaalinsa kautta asiakkailleen valmistuspalveluja ilman omia tehtaita, koneita tai henkilökuntaa. Yrityksen liiketoimintaidea on uraauurtava ja AirFaas palkittiinkin helmikuussa Masters of Digital -tunnustuspalkinnolla. Cubescom toimii AirFaasin järjestelmäosion yhteistyökumppanina FaaS (Factory as a Service) -tutkimus- ja kehitystyössä. AirFaasin toimitusjohtaja Edward Blomstedt avaa tunnustuspalkinnon jälkeisiä tunnelmia, kertoo yrityksen taustoista sekä raottaa luotsaamansa yrityksen huikeita tulevaisuuden suunnitelmia.

Digital Europe on 60 suurimman teknologiayrityksen katto-organisaatio Euroopassa. Organisaation tehtävänä on edistää jäsentensä puolesta liiketoimintaa, politiikkaa ja toimintaympäristöä Euroopassa. Digital Europe jakoi tunnustukset nyt ensimmäistä kertaa ja finaalissa palkittiin 3 lupaavinta yritystä, joista suomalainen AirFaas vei kirkkaimman mitalin.

AirFaasin toimitusjohtaja Edward Blomstedt kertoo Masters of Digital -tunnustuspalkinnon olevan suuri asia yritykselle:

edward blomstedt

Palkinto tuntuu todella hyvältä ja se on jonkinasteinen todiste siitä, että olemme tehneet oikeita asioita. Valtava onnistumisen tunne luo uskoa sisäisesti, mutta tunnustus kertoo myös partnereillemme, että teemme oikeita asioita.”

Blomstedt painottaa myös palkinnon tärkeyttä isommastakin näkökulmasta katsottuna: ”On hienoa, että yritysideamme on koettu laajemmallakin tasolla tärkeäksi asiaksi.”

AirFaas on Combi Works Oy:n tuotemerkki omistamalleen ja kehittämälleen portaalille. Yhtiön FaaS-konseptin järjestelmä mahdollistaa tuotannon ilman tuotantolaitosten rakentamista ja aina lähellä markkinoita, jolloin asiakas välttää investointiriskit. Edward Blomstedt täsmentää, että tällaisen uuden ajattelu- ja toimintatavan rakentaminen vaatii yhteistyötä osaavien kumppaneiden kanssa:

Yksin tämän kokoluokan asiat eivät olisi edes mahdollisia. Teemme laaja-alaista tutkimus- ja kehitystyötä ja Cubescom toimii järjestelmäosion yhteistyökumppanina FaaSin osalta.”

AirFaasia vie eteenpäin yhteistyön lisäksi visio sekä laaja-alainen tutkimus- ja kehitystyö

Rakennamme yhdessä oikeita asioita. Yhteistyömme Cubescomin kanssa toimii hienosti ja vie meitä osaltaan eteenpäin”, Blomstedt kiittelee.

Tutkimus- ja kehitystyötä tehdään tiiviisti ja lähitulevaisuuden tavoitteena on avata AirFaasista MVP (Minimum Viable Product) -versio käyttäjille ja lanseerata se näyttävästi. Viiden vuoden tavoitteet ovat toimitusjohtaja Blomstedtin mielessä kirkkaana:

Tavoitteemme on olla maailman ’de facto’ -tuotantoalusta teollisuudessa. Näkisin, että Suomeen muodostuisi sen myötä tuotannon ja tuotesuunnittelun sekä teollisen rahoituksen ’hubi’. Teollisesta valmistuksesta suurin osa menisi AirFaasin läpi.”

AirFaas on nyt jo herättänyt runsaasti kiinnostusta ympäri maailmaa ja helmikuussa saatu Masters of Digital -tunnustuspalkinto kielii myös siitä, että yritys tulee pääsemään pitkälle ja saavuttamaan hienoja asioita myös tulevaisuudessa.

Kuva: Kim Takala


Lisätietoa: 

Tero Suominen, toimitusjohtaja  |  +358 50 574 8234  |  tero.suominen@cubescom.fi

AirFaas | +358 10 219 3080 |  contact@airfaas.com