Päijät-Hämeen kesäyliopiston verkkosivu-uudistuksella löydettävyys ja käytettävyys paremmiksi Asiakastarinat

Mitä teimme?

  • Verkkosivu-uudistus (alusta ja käyttöliittymä)
  • Integraatiot ASIO-koulutuksenhallintajärjestelmään
  • Hakukonelöydettävyyden ja saavutettavuuden kehittäminen
  • Käyttökoulutus
  • Tietoturva

PH kesäyliopisto verkkosivusto mobiiliversiona

Johdanto

Lähdimme verkkosivu-uudistukseen alkukesällä asiakkaamme Päijät-Hämeen kesäyliopiston kanssa. Kerroimme projektista ja sen tavoitteista toukokuun 2018 asiakastarinassamme. Pääasiallisina tavoitteina olivat löydettävyyden parantaminen, sivujen helppokäyttöisyys ja visuaalinen raikkaus. Alkukesästä ensimmäiset suunnitelmat ulkoasusta olivat valmiina ja uudistus oli kunnolla vasta käynnistymässä. Nyt marraskuussa Päijät-Hämeen kesäyliopiston uusi verkkosivusto on julkaistu ja projekti takana. Miten tavoitteissa onnistuttiin ja vastasiko lopputulos asiakkaan toiveita?

 

Haaste

Projektin alkaessa Päijät-Hämeen kesäyliopiston rehtori Eija Pollari kertoi, että kesäyliopistossa on tarjolla laadukkaita koulutuksia, mutta opiskelijat eivät aina löytäneet niitä. Koulutukset tulevat Asio-koulutushallintajärjestelmästä, mutta tarvittava rajapinta Asio-järjestelmän ja aiempien verkkosivujen väliltä puuttui.

Jouduimme aiemmin täyttämään etusivun käsin koulutussisällöillä, eikä meidän kursseja löytynyt siltikään Googlesta ”, Koulutuskoordinaattori Anne Broman kesäyliopistolta kertoi.

Päijät-Hämeen kesäyliopiston viestinnällisiä suuntaviivoja uudistettiin verkkosivu-uudistuksen kanssa samassa aikataulussa, joten kokonaistavoitteena oli näyttäytyä syksyllä uudella, entistä näkyvämmällä ja raikkaammalla tyylillä.

 

Ratkaisu 

Päijät-Hämeen kesäyliopiston uusi verkkosivusto julkaistiin marraskuun alussa. Koulutuskoordinaattori Anne Broman kertoo projektin sujuneen mallikkaasti muutamia yllätyksiä lukuun ottamatta:

Haasteita loivat aikataulut, kun samaan ajankohtaan osui toimitilojen muutto ja vajausta henkilöstössä. Sisältöjä oli helppo ja sujuva viedä WordPress-julkaisujärjestelmään, mutta aikaa työlle ei aina meinannut löytyä omasta kalenterista.”

Integraatio koulutushallintajärjestelmään teetti työtä, mutta Päijät-Hämeen kesäyliopistolla kiitellään sitä, että Cubescom hoiti kaiken tarvittavan viestinnästä lähtien asiaan liittyen.  

Ulkoasuun tehtiin monia pieniä muutoksia sisällöntuotannon edetessä.  Anne Broman kertoo, että lukuisten loppuviilausten pyytäminen välillä jopa hieman nolotti. Toteutuksen ulkoasullisesta ja teknisestä toteutuksesta päävastuussa oleva web-suunnittelija Juha Kerminen kuitenkin kertoo tämän olevan hyvin tyypillistä vastaavissa projekteissa:

Tavoitteemme on täysi asiakastyytyväisyys. Haluamme, että saamme projektin lopputulokseksi asiakkaan toiveita vastaavan toteutuksen. Muutokset ovat osa tätä prosessia.”

 

Tulokset 

Uusi sivusto on ollut haastatteluhetkellä käytössä vasta hetken, mutta tuloksiin ollaan jo nyt tyytyväisiä: 

Sivusto on tavoitteiden mukainen: Raikas ja selkeä sekä helppokäyttöinen. Hakukonenäkyvyytemme on myös parantunut jo tässä vaiheessa, vaikka sivusto on vasta julkaistu”, Anne Broman tiivistää ja jatkaa: Lisäksi yhteistyö Cubescomin kanssa on aina mutkatonta ja vuorovaikutus helppoa.”

PH kesäyliopiston verkkosivusto näytöllä

 

Haluatko yrityksellenne lisää näkyvyyttä? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä verkkosivut tai verkkosivu-uudistus yrityksellenne.
Jari-Pekka Koivisto, asiakaspäällikkö Cubescom  |  +358 44 7810 042  |  jari-pekka.koivisto@cubescom.fi


Kuvituskuva ylinnä Tiedepuistosta: Kiinteistö Oy Lahden Tiedepuisto