Miksi SSL/TLS-salausta tarvitaan? Artikkelit

Oletko huomannut joillain verkkosivuilla vieraillessasi vihreän lukon osoiterivin vasemmalla puolella? Tai oletko kiinnittänyt huomiota verkkosivujen osoiterivillä on kirjainyhdistelmään ”https” ennen varsinaista verkko-osoitetta? Esimerkiksi Cubescomin verkkosivujen osoiterivi Google Chrome -selaimella sisältää molemmat edellä mainitut asiat (kuva alla). Nämä viestivät käyttäjälle, että sivuston ja selaimesi välinen liikenne kulkee verkon yli salattuna.

ssl-salaus

Salattu yhteys antaa käyttäjälle tiedon siitä, että ”ollaan turvallisilla vesillä”. Jos vierailet verkkopankissasi tai täytät lomakkeelle verkkosivustolla omia yhteystietojasi, ja näet yllä olevan lukkoikonin osoiterivillä, voit lähettää nämä tiedot rauhallisin mielin. SSL/TLS-yhteys on turvattu ja salattu.

Tiedot turvallisesti verkon yli

Mutta mitä sitten, jos yrityksesi verkkosivuilta puuttuu tämä lukkoikoni ja osoiterivin osoiterivillä on pelkkä ”http” ilman S-kirjainta? Siinä tapauksessa on varmistettava, ettei sivustonne kautta lähetetä lomakkeita, henkilötietoja tai muuta arkaluonteista tietoa. Ja vaikkei sivustolla olisikaan tällaista tietoa, niin kannattaa muistaa, että useimpien verkkosivustojen päivitystä varten tarvitaan käyttäjätunnus ja siihen liitetty salasana. SSL/TLS-salauksen hyöty on edellä mainittujen tietojen turvallinen lähetys verkon yli.

Verkkoliikenteen salaaminen on myös muulloin tärkeää. Tulevaisuudessa verkkoliikenteen tarkkailu tulee varmasti lisääntymään. Jos salausta ei ole verkkosivuilla vierailtaessa käytössä, voidaan tietoa kaapata ja hyödyntää kyseenalaisiin tarpeisiin. Käytettäessä julkisia wlan-verkkoja, verkkoliikenteen salaaminen on myös ehdottoman tärkeää.

Hakukonelöydettävyys ja yrityksen imago

Google on ilmoittanut, että hakutuloksissa SSL/TLS-salauksen takana olevat verkkosivustot saavat ”lisäpisteitä” verrattuna salaamattomiin. Eli nämä turvalliseksi luokitellut sivut nousevat korkeammalle Googlen hakutuloksissa kuin suojaamattomat. Google Chrome -selaimessa salaamaton sivusto indikoidaan pyöreällä info-merkinnällä ”Ei turvallinen”. Tämä ei varmastikaan herätä luottamusta sivustollasi vierailevissa kävijöissä ja yrityksesi potentiaalisissa asiakkaissa.

chrome_future_ei_turvallinen

SSL/TLS-salaus kuntoon

Kauttamme saat meiltä hankituille verkkopalveluille suojauksen helposti ja vaivattomasti. Tarjoamme uusille ja olemassa oleville verkkopalveluasiakkaillemme SSL/TLS-salauksen palveluna kiinteään, edulliseen kuukausihintaan. Tarkemmat kustannukset ja lisätietoja asiasta saat meiltä.

Ota yhtettä, niin kerron lisää
Jari-Pekka Koivisto
Projektit ja myynti
044 7810 042
etunimi.sukunimi@cubescom.fi