Kimmo Kemppinen – kruisaileva ohjelmistokonsultti Asiantuntijat

Kuka on työntekijämme Kimmo Kemppinen? Hänen oma kuvauksensa on ”54-vuotias yleisosaaja Hyvinkäältä”. Cubescomilla tämä pitkän linjan ohjelmisto-osaaja toimii vanhempana konsulttina, vastaten ohjelmistokehityksestä, asiakkuuksista ja projektien vedosta. Työt ja asiakkuudet ovat sivunneet kenties sattumalta uran ajan autoilua, ja vapaa-ajallaan hän kruisailee vuoden -69 Ford Torinollaan. Mutta mitä työuralle on mahtunut ja miten jenkkiautoilu vei miehen mukanaan?

 

ATK:sta isoihin ohjelmistoprojekteihin

Armeijan jälkeen Hausjärveltä kotoisin oleva Kimmo alkoi miettiä, mitä isona tekisi. ATK oli tuolloin uutta ja kova sana. Kemppinen tutkaili alan koulutusmahdollisuuksia ja valmistui vuonna 1988 ATK-merkonomiksi. Työmarkkinat olivat valmistuneelle ohjelmoijalle otolliset ja Kimmo saikin lähes valita, mihin lähteä töihin. Pisimmän korren alussa vei Helsingissä sijaitseva Eka-yhtymä, jossa Kimmo työskenteli talousjärjestelmien parissa.

Vajaan parin vuoden päästä työtehtävät siirtyivät Volvo Autolle Volvo-Renault -jälleenmyyjäjärjestelmien ohjelmointitehtäviin. Vuonna 1995 työpaikka vaihtui pieneen konsulttifirmaan Ollidataan, joka vuoden 2000 lopussa sulautui yrityskaupan myötä osaksi silloista Tiedonhallinta-konsernia, myöhemmin Solteqia. Töitä Kimmo teki näissä yrityksissä alkuun Maan Auton ja Automaan järjestelmien parissa. Myöhemmin asiakkuuksiin kuului muun muassa Inchcape, VV-Auto ja isoja VW-Audi-Seat -jälleenmyyjiä. Vuonna 2012 Cubescomilla aukesi tilaisuus hypätä isoon hankkeeseen, kun Savonlinjan projektiin kaivattiin osaavaa konsulttia. Tuolla työpolulla Kemppinen on vieläkin, vaikkakin projekteja ja asiakkuuksia on sittemmin tullut lisää.

Mitkä ovat olleet mieleenpainuvimpia hetkiä Kemppisen työuralla? ”Kyllä ne on olleet isojen kokonaisuuksien käyttöönotot, jotka ovat jääneet mieleen. Kun on onnistuttu ja on saavutettu porukalla isoja asioita”, Kemppinen kertoo.

 

Jenkkiautoilu vei mukanaan

Hypätäänpä hetkeksi takaisin 80-luvulle. Nuori Kimmo sai kaveriltaan lainaksi jenkkiautolehtiä ja innostui lähtemään katsomaan kiihdytyskisoja vuonna 1982.

Kun kuulin varikolta ensimmäiset V8-moottorin äänet, tiesin, että tää on mun juttu”, Kemppinen muistelee autoharrastuksensa alkua.

Vuosien varrella jenkkiautoharrastus on pitänyt sisällään lukuisia cruisingeja, kiihdytyskisoja, autonäyttelyitä ja -tapahtumia. Harrastus on vaimon kanssa yhteinen ja autotallissa kiiltää vuoden -69 Ford Torino GT SportsRoof. (Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen)

auton-ratista-kuva-kimmo-kemppinen_800px

Kysymykseen, mikä jenkkiautoilussa oikein kiehtoo, Kemppinen vastaa ytimekkäästi:

Se tunne, kun saa onnistuneesti pidettyä vanhan auton liikenteessä ja vielä paranneltuakin sitä. Niin ja tietysti se tunne, kun tuommoinen malmikasa lähtee liikkeelle!”

Ja aikamoisella vauhdilla Kimmon vuoden -69 ”malmikasa” lähteekin liikkeelle, sillä hevosvoimia löytyy yli 400.

Kemppinen huoltaa ja ylläpitää autoaan pitkälti itse, sillä kokemusta löytyy rutkasti. Torino kun on ollut perheessä jo lähes 30 vuotta. Muutkin autotouhut ovat tuttuja, Jyväskylän Suurajojen huollossakin Kemppinen oli monena vuonna mukana, asiakkaansa tiimissä. Ohjelmoinnissa ja autojen huoltamisessa taitaakin olla yllättävän paljon samaa: haasteita ja ongelmanratkaisua, joka palkitaan toimivalla kokonaisuudella. Ja se on selvästi Kemppisen juttu.

Kuva ylinnä: Katariina Kemppinen
Kuva auton ratista: Kimmo Kemppinen

 


kimmo-kemppinen-henkilokuvaOta yhteyttä Kimmoon
tai muihin osaajiin Cubescomilla >>