Pilvipalvelua metsästämässä? Artikkelit

Pilvipalvelut on ollut jo hetken sitä kuuminta hottia IT-alan termistössä. Alan suuret pelurit, kuten Amazon, Google sekä Microsoft tarjoaakin jo omia pilvipalveluitaan, joista kuluttajalla on varaa valita. Valinnanvaraa on itse asiassa jo niin paljon, että palvelun hankkijana on vaikea löytää se ”oikea” palveluntarjoaja yrityksensä käyttöön.

Microsoft Azure on toki vaihtoehtona hyvä, etenkin silloin, kun tarpeen on käyttää Micosoftin omia tuotteita ja palveluita. Microsoftin omat tuotteet on hyvin edustettuina, ja parhaimmillaan palvelun käyttöönotto on todella vaivatonta ja nopeaa. Azuressa voidaan ajaa pilvipalveluna esimerkiksi On-Premises SharePointia ja parhaiten Azure saattaisikin soveltua juuri tällaiseen käyttöön. Me hyödynnämme Microsoft Azurea monissa On-Premises-, sekä SharePoint Online -toteutuksissamme. Microsoft tarjoaa myös kätevän hintalaskurin Azuren palveluille, josta voi, ainakin suuntaa-antavasti, laskea palveluilleen kustannustason.

Amazon Web Services on käyttökokemuksieni mukaan edeltävää huomattavasti kattavampi palveluntarjoaja. JPP-Soft ajaa osittain palveluitaan Amazon Web Services -palvelun kautta ja näiden kokemusten pohjalta voin ehdottomasti suositella AWS:ää yrityksen pilvipalveluiden palveluntarjoajana. Esimerkiksi Open Source -pohjaisia ohjelmistoja tarjotaan suoraan virtuaalikoneeseen asennettuina, jolloin käyttöönottovaihe voi olla huomattavan nopeaa. Tiesitkö muuten, että verkkosivustoamme ajetaan pilvipalveluna AWS:n avulla Irlannissa? Käytännössä tuota verkkosivulla vieraileva henkilö ei edes huomaa, vaikka verkkosivuston palvelin ei sijaitsekaan fyysisesti Suomessa. Kuten Microsoft, myös Amazon tarjoaa hintalaskuria palveluilleen.

Google Cloud onkin sitten itselleni vieras palvelu, mutta kirjoitan siitä sitten, kun kokemuksia on palvelusta karttunut.

Käy tutustumassa verkkosivustomme pilvipalvelu-osioon ja ota yhtettä, niin kartoteitaan tarpeisiinne sopiva pilvipalvelu!


Asiakaspäällikkö / Cubescom 044 7810 042 etunimi.sukunimi@cubescom.fi