Arto Hiltunen lentämässä Prepar3D-simulaattorillaan Asiantuntijat

Arto Hiltunen toimii Cubescomilla Microsoft SharePoint -osaajana yli 10 vuoden kokemuksella. Nyt osaaminen on laajentunut myös Epicor ERP:iin, jonka syövereissä Arto viettää osan työajastaan. Vapaa-ajallaan tämä rautainen ammattilainen lentää virtuaalisesti niin sota- kuin siviilikoneitakin sekä soittaa bändissä bassoa.

 

Opetusvideoita ja multimediaa

Arto Hiltunen on lahtelainen paluumuuttaja. Tietokoneharrastus vei työuran alussa 80-luvulla Lahden Paavolan Citymarkettiin tekemään tv-grafiikkaa ja videoita kaupan televisioihin. Tieto osaavasta tekijästä kiiri Helsinkiin ja nimekäs myymälöiden tv-järjestelmiä tuottava yritys otti yhteyttä Hiltuseen. Niinpä työ myymälä-tv-ohjelmien tuottajana vei Arton perheineen viideksi vuodeksi Helsinkiin. Laman lähestyessä 90-luvun alussa Hiltunen käänsi työkelkkansa takaisin kohti Lahtea ja toimi hetken freelancerina tehden dokumenttielokuvia. Se ei kuitenkaan kantanut toivottua hedelmää, joten Arto opiskeli Lahden Muotoiluinstituutissa multimediaa ja päätyi tekemään opetusvideoita kouluille Opetushallituksen tilaamina. Videoiden ohella hän teki multimedia CD-ROM -levyjä ja opetuspelejä.

 

SharePoint-osaaja ja uuden oppija

Vuosituhannen vaihteen jälkeen multimedian käyttö väheni, joten Hiltunen hankki osaamista lisää tietotekniikasta. Tutkintoon kuuluvaan harjoitteluun hän pääsi vuonna 2007 Cubescomille (tuolloin JPP-Soft) ja sai valmistumisensa jälkeen vakituisen työn samasta paikasta. Arto on kouluttanut itseään jatkuvasti ”Microsoft-maailmassa” ja miehen seinältä löytyykin sertifikaatteja. Viimeisin laajennus oppimiseen on ollut Epicorin toiminnanohjausjärjestelmä, johon Arto on lähtenyt mukaan pari vuotta sitten.

 

Lentäjä

Artosta piti tulla alun perin lentäjä, mutta näkö ja matkapahoinvointi tulivat esteeksi. Lapsuuden haavetta ei ole kuitenkaan täysin haudattu, sillä Arto lentää vapaa-ajallaan koneita Cessnasta Boeingiin – lentosimulaattorilla. ”Lentäjän” ura alkoi 80-luvulla, kun Hiltunen kokeili ensimmäistä kertaa Microsoftin Flight Simulator -ohjelmaa. Nykypäivän mallit ovat valovuoden päässä alkuaikojen simulaattoreista ja muistuttavat yhä enemmän oikean lentokoneen ohjaamoa. Lennolle lähdettäessä tehdään lentosuunnitelma reitin, vallitsevan sään, matkustajien määrän, rahdin ja polttoainekuorman mukaan. Arto kertoo, että harrastuksen koukku onkin onnistumisen tunne, kun hallitsee koneen ja kaikki menee putkeen. Toki lentämisessä viehättää myös lapsuuden haaveen toteuttaminen.

 

Basisti

Arto tunnustaa olevansa myös musiikkimies henkeen ja vereen. Hiltunen soittaa bassoa ”Woodstock”- tai tuttavallisemmin ”Kaustinen”-bändissä. Sama porukka on soittanut yhdessä 70-luvun rokkia tuolta vuosikymmeneltä lähtien. Keikkoja on harvakseltaan, pari kertaa vuodessa. Viimeksi Hiltunen oli keikalla basson varressa ravintola Hiidenkivessä helmikuussa. Arkisin tämän lentävän basistin löytää varmimmin Cubescomilta tietokoneen äärestä, SharePointin tai Epicor ERPin syövereistä.

(Yllä kuvassa Arto lentää Prepar3D-lentosimulaattorilla)


Ota yhteyttä Artoon
tai muihin osaajiin Cubescomilla >>